Startseite - Felicitatie - oom & tante

Ideeën voor ooms en tantes: hoe en wat wens je jouw nieuwe neefje of nichtje?

Wat leuk, er is er een kleintje bij! Maar hoe verwoord u uw gevoelens en uw nieuwe rol? Bent u oom of tante geworden, dan kan het allemaal nog een beetje nieuw voor u zijn of anders aanvoelen dan bij uw eventuele eigen kind(eren).

Op deze website vindt u als suikeroom of -tante wensen om op uw kaartje te kunnen schrijven. Een originele wens samenstellen kan ook. Want wat is dit bijzonder: uw neefje of nichtje is geboren! Dat maakt uw broer of zus ineens niet alleen meer degene die u altijd al kende en waarmee u tot diep in de nacht kon feesten, maar ook een ouder!

Ideeën en tips voor een kaartje voor uw broer, (schoon)zus of zwager:

- Gebruik inside-jokes: alleen u kent uw broer of zus zoals u dat doet.

- Druk uw ideeën of uw positie als suikeroom of -tante uit!

- Hoe ziet u de toekomst met uw nieuwe neefje of nichtje?

- Welke herinnering koestert u aan uw kindertijd met uw broer of zus?

Wensen van tantes, ooms of neef/nicht voor een nieuw familielid:

'Een baby. Een baby?' Ik reageerde misschien een beetje gek, toen ik wist dat jij eraan kwam. Een baby, een neefje/nichtje, dat mij oom/tante zou maken. Een heel nieuwe rol in mijn leven die ik met plezier ga vervullen!

Een neefje/nichtje om mee door het gras te rollen. Een neefje/nichtje om heel veel popcorn te eten in de bioscoop. Een neefje/nichtje om op de bank mee te knuffelen. Welkom! Liefs van je oom/tante.

Vroeger stoeide ik met mijn zus/broer, jouw mama/papa op de bank. Wat ben ik trots dat ik dat nu straks met jou kan doen! Kijken of jij kunt winnen van je stoere oom/tante... Welkom in onze familie!

Een kleine baby, zo bijzonder en eigen, de nieuwste telg in onze familie. Welkom in ons gezin lief nichtje/stoer neefje! Ik kijk ernaar uit om jouw suikeroom/suikertante te mogen zijn, je te mogen verwennen en met je te lachen!

Allerliefste neef of nicht, welkom in de wereld. Gefeliciteerd dat je in zo een liefdevolle en gelukkige familie geboren bent. Hoewel mijn broer en zus hun handen vol zullen hebben met jou, weet ik zeker dat je een goede plek in de wereld hebt gevonden.

Oh help! Mijn broer of zus heeft er een kleine lawaaimachine bij gekregen! Maar hij of zij zal jou wel vergeven. Een beetje lawaai is tenslotte een kleine prijs om voor zoveel geluk te betalen. Heel erg gefeliciteerd liefste broer of zus.

Mijn beste broer of liefste zus, gefeliciteerd! Ik verheug me met de nieuwste additie aan onze groeiende familie. Wij groeten onze nieuwe neef of nicht met open armen, en wensen hem of haar een voorspoedig, gelukkig en gezond leven toe.

Mijn allernieuwste neef of nicht, ik feliciteer je met je geboorte. De allereerste stap in je leven is hiermee genomen. Wij wensen jou een gelukkig leven toe. Het geluk straalt van jou ouders af, en wij weten dan ook dat je voorspoedig op zult groeien.