Home page - Doop

Felicitatieteksten bij een doping

De doop is een belangrijke dag in het leven van ieder kind. Op deze dag wordt het kind immers de christelijke kerk ingewijd. Op deze dag is het ook gebruikelijk om kaartjes met goede wensen te brengen aan diegene die gedoopt wordt, dan wel aan zijn of haar ouders. Deze gelukwensen zijn bedoeld om hoop op een goed christelijk leven over te brengen.

Op deze kaartjes worden dus vaak boodschappen van welkom in de christelijke gemeenschap geschreven. Ook wensen van geluk en voorspoed tijdens het leven van de persoon worden vaak als boodschap op de kaartjes neergezet. Soms worden de kaartjes zelfs door een leuk gedicht gesierd, zodat de creativiteit van de schrijver beter naar voren kan komen.

Op deze site vindt u voorbeelden van zulke gelukwensen. Deze wensen zijn door schrijvers voor alleen deze site geschreven. U kunt ze gebruiken als eigen wens, of als voorbeeld om inspiratie op te doen om uw eigen wensen te schrijven.

Voorbeelden van de beste wensen bij een doping:

'Dank u, God,' fluisterden we, 'voor dit nieuwe leven,' toen jij geboren was. Vandaag maken we weer iets bijzonders mee: je wordt gedoopt. Daarmee uiten we onze dankbaarheid en versterken we de band tussen jou en de Heer!

Een regenboog, de bloeiende natuur, de liefde van je leven. Het mooiste dat God jullie geven kon, is jullie zoon/dochter. Vandaag wordt hij/zij gedoopt en op deze bijzondere dag willen we jullie heel veel geluk wensen!

Zo bijzonder, zo eigen, een stukje van Gods werk in jullie handen. Vandaag uiten we onze dankbaarheid voor dit mooie, nieuwe en gezonde leven en vieren we het leven van jullie zoon/dochter!

Lief, klein, kindje van God, vandaag is een prachtige dag! Ook jij zult vandaag de warmte van God voelen om je beschermd en veilig te mogen voelen, je hele leven lang, in lichte maar ook in donkere tijden.

Gefeliciteerd allerliefste kind. Deze doop symboliseert jou inwijding in het huis van God. Wij heten je dan ook met open armen welkom, en drukken met deze felicitatie onze hoop uit dat Zijn liefde jou je leven lang kracht en bijstand zal bieden.

Allerliefste kind, wij feliciteren je met je inwijding in het huis van God. Wij hopen dat de liefde van Jezus jou steun en toeverlaat zal zijn, en dat de liefde die je zal ontvangen een lichtpunt zal zijn in de beproevingen van het leven.

Het is altijd een zalig moment wanneer een nieuw kind Gods huis binnentreedt. Er is ook in onze moderne, hectische wereld geen vervanging voor Zijn liefde, en wij hopen dat je op deze liefde je leven lang zult kunnen steunen.

Allerkleinste, wij feliciteren je met je doop. Op deze is bevestigd dat jij een van Gods kinderen bent. Je hebt dan ook een liefdevol thuis gevonden om gezond en gelukkig in op te groeien.